Leta i den här bloggen

fredag 21 september 2012

Dag Hammarskjöld och ett fotografi del 1.

Planet störtade runt 00:00 och efter 15 timmar upptäcktes planet, då var klockan runt 15:00, solen gick ner 17;59 den kvällen i Ndola i Nordrhodesia. Det tog tid att komma fram till olycksplatsen så klockan var säker runt 16:30 när haverikommissionen kom fram. Hur bra stämmer dom skuggorna på Dag Hammarskjölds foto in, dom stämmer inte alls.
Rekonstruktionsfilm!
Dag Hammarskjöld poserar
Dag Hammarskjöld poserar.
Dag Hammarskjöld spelkort
Dag Hammarskjöld har fått ett spelkort instoppat i skjortan, kameramannen såg inte kortet i mörkret men det fastna på bilden tack vare blixten. 
Dag Hammarskjöld's klocka
Dag Hammarskjöldś klocka är hel.
Dag Hammarskjöld vänster öga
Det ljusa runt ögonen är efter glasögonen, ansiktet är sotigt och bränt.
Dag Hammarskjöld höger öga
Här syns det tydligare efter glasögonen.

Att fotot på Dag är ett arrangemang finns det många bevis på, det är absolut inte taget vid olycksplatsen:
1. Taget med blixt i mörker, skuggorna stämmer inte.
2. Varifrån kommer spelkortet?  Från någon som hade en kortlek med sig och som letade efter planet? Från Dag Hammarskjölds flygplan och som någon hittade på marken och satte dit i Dags slips?
Från ett logement dit Dag transporterades och som dom satte dit, sedan gick dom ut och tog ett kort i skogen. När det var mörkt ute tänkte dom inte på spelkortet dom satt fast, men syntes rätt bra med blixten.
3. Höger ben är upplagt på vänster ben, normalt lägger man benen bredvid varandra på en bår.
4. Inget skynke runt Dag som det finns bilder på att andra offer har på sig vid olycksplatsen.
5. Hur hamnade grenen där, tar man inte bort den, nej den är ditlagd.
6. Fotot borde vara taget tidigast 15:55 (se klockan på armen) på eftermiddagen samma dag som planet störtade, men då borde det vara längre skuggor på Dag, nu finns det knappt några skuggor alls även fast det är fotograferat från 2 håll, 2 timmar innan solnedgång.
7. Alla skuggor är ett tecken på att det är en blixt som åstadkommit dom.
8. Solen gick ner 17:59 den kvällen och fotot togs säker ett par timmar efter att planet lokaliserat 15:00, då borde skuggorna var helt annorlunda.
9. Även fast man går på klockslaget på Dags klocka, 15;55 borde skuggorna vara helt annorlunda.

Ytterliga tolkningar av fotot:
Hur reagerade Dag vid det eventuella anfallet:
1. Satte han sig ner och lät andra ta befälet på planet eller tog han över kommandot på planet?
2. Jag tror att han tog på sig hörlur och satte igång och radio-kommunicera med flygtornet.
3. Sedan fick han glasögon som han tog på sig och även en fallskärm.
Dag Hammarskjöld DC-6

Tittar man på fotona ser man att det är vitt även vid öronen, precis likadant som runt båda ögonen. Och som bilder visar ini från planet var det utrusta med en hel del kommunikationsutrustningar däribland hörlurar, så att det fanns fallskärmar råder nog ingen tvekan om. Det betyder att han tog på sig hörlurarna först och efter ett tag även flygar glasögonen. Det betyder att det blir ett mellanrum mellan remmen som håller glasögonen och Dags hud, därav ingen vit hud av remmen.

Tittar man på blodet som runnit i ansiktet så ser man att det runnit ner på båda sidorna, det betyder att han legat som han ligger när blodutgjutelsen i ögat har inträffat och att han inte haft några flygarglasögon på sig, då dom borde begränsat blodflödet runt vänsteröga.
Det kan betyda att någon helt sonika tog av han glasögonen ock satte en kula rakt i vänsterögat när han låg där hjälplös, en människa som är död blöder det inte om.
Lägg märk till att skjortan är ren och fin, det betyder att han haft någon jacka eller rock på sig när han blev bränd av elden. Det tyder på att någon tog av honom klädseln vid fotograferingen. 
Den runda ringen är flygplatsen och den upp-plöjda skogen mitt på och längst ner i bilden är där flygplanet kraschade.    

Planet upptäcktes med flygspaning efter 15 timmar efter att det slog ner. Från flygplatsen till olycksplatsen är det ca 10-15 km med mest skog och diverse öppen mark.
1. Om planet slog ner 00:00 betyder det att planet lokaliserades ca kl 15:00.
1.Om det inte fanns helikoptrar som sänkte ner hjälppersonal, hur lång tid tog det då att ta sig igenom den terrängen från flygplatsen till olycksplatsen. Normal promenadfart är ca 4,5 km/h, ca 1,5 timma till olycksplatsen om man promenerar på en vanlig gångstig, då är klockan 16;30. Nu tog dom hjälp av Landrovers, men dom måste ändå ha promenerat sträckor där inte Landrovern kom fram.

Klockan borde vara runt 16:30 när dom når olycksplatsen och solen gick ner 17:59, att på den tiden lokalisera Dag Hammarsköld och alla brända offer tar sin lilla tid. Om vi uppskattar det till att det går en timma till när fotot togs borde fotot tagits runt 17:30, då är det ½ timma tills det bli mörkt, det betyder långa skuggor..
Om man tittar på dom skuggorna som finns på Dags fotot så kommer dom nästan rakt uppifrån och inte från en sol som precis håller på att gå ner. Helt klart blixtskuggor.
Om det nu var en helikopter som sänkte ner en bår över olycksplatsen så är det konstigt att det inte finns några spännband runt Dag Hammarskjölds bår, då jag tror att dessa bårar hade säkerhetsband runt sina transportoffer, det finns heller inget skynke som han är insvept i som andra vid olycksplatsen är insvepta i, se bild ovan.

Som jag tolkar fototna längst upp är det taget 3:55 natten efter planet kraschade, eller ca 4 timmar efter kraschen.
Dag Hammarskjöld DC-6 Ndola plane crash
Tittar man ytterligare på detta foto så ser skuggorna ut att vara runt 13.00, nästan mitt på dagen. Då kan inte tiden 15 timmar stämma att dom upptäckte planet, såvida inte detta kort är taget 2 dagar efter att dom upptäckte planet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar