Leta i den här bloggen

lördag 10 december 2011

Vad är en privatspanare, d.v.s. polis?

Människor sitter hemma och tittar på en Beckfilm eller ett CSI-avsnitt eller en Agata Christi film, eller kanske läser en bok av Liza Marklund, varför?
Alla människor är poliser, det finns i våra gener, fast i olika grader, vi vill under programmet eller bokens gång försöka lista ut vem gärningsmannen är och se om vi har rätt, spännande privatspaneri som varar från en timma till flera dagar beroende på hur lång tid det tar att läsa slut boken.

Den som tror att man måste ha en polis-utbildning + en kriminalteknisk-utbildning  för att lösa ett brott är förståndshandikappad, det ligger i våra gener. Det är bara att ta reda på all fakta som finns, så kan vem som helst lösa ett brott. Fysiken och matematiken är inte mer avancerad än den du lär dig i grundskolan, allt beror på hur mycket fakta du tar reda på och hur mycket du tänker, energi du lägger ner på fallet.

Det viktigast är att du är helt opartisk när du löser ett brott, d.v.s. att du har ögonbindeln på dig, du får aldrig ta med socialklass på GM när du löser ett brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar