Leta i den här bloggen

tisdag 23 april 2013

Dubbelmordet i Linköping kl 07.50, 19/10-2004.

På Flashback är det en person som erkänner mordet:
https://www.flashback.org/sp45960313 Det finns en röd tråd i Pulver-Henkes berättelser på Flashback.

1. Jag tror att mördaren kan vara vänsterhänt, jag är själv vänsterhänt och hade gjort precis som polisen visar 13:13 in i filmen: http://www.youtube.com/watch?v=eWXWDo1wO2o
Han försöker öppna luckan med höger hand och stoppa ner mössan med vänster hand. Läs de här inläggen av P-H, vänster lillfinger:
https://www.flashback.org/sp44320590
https://www.flashback.org/sp44432992

2.Han tog bussen in till Linköping med sin flickvän skriver han i inlägg:
https://www.flashback.org/sp44922649
https://www.flashback.org/sp44432992
http://www.expressen.se/nyheter/anonymt-vittne-kan-losa-dubbelmordet/ Inte långt efter hörde ett anonymt vittne av sig till polisen om att man sett en blodig man på en buss i närområdet, troligtvis tog P-H bussen tillbaks till förorten.

3. Han har dödat förut säger han:
https://www.flashback.org/sp43351787
https://www.flashback.org/sp43381634
https://www.flashback.org/sp43351528

4. P-H läste den här boken i sin ungdom:
https://www.flashback.org/sp44729538
http://sv.wikipedia.org/wiki/Andrej_Tjikatilo
Ett vittne la märke till något märkligt, GM kan ha fått stånd precis som Andrej. millBoken kom ut 1993 på Bonniers, så P-H kanske läste den ett par/några år senare i sin ungdom 15-16 år runt år 2000, det betyder att han var runt 19-23 år när han var på besök i Linköping.

5. Kniven.
https://www.flashback.org/sp44434131
https://www.flashback.org/sp44426014

6. Funderat på om jag är GM:
https://www.flashback.org/sp44419956

7. Jag lever på botten:
https://www.flashback.org/t2218599

8. Mannen på parksoffan: Titta från ca 35 minuter, mannen på parksoffan:
http://www.tv3play.se/play/223972/ef...autostart=true
https://www.flashback.org/sp45213880
https://www.flashback.org/sp45213751

9. Det är en sak som inte stämmer in på P-H och det är hårstråt på mössan, det var helt rent från centralstimulerande medel 2,5 månad tillbaks innan dubbelmordet, men hårstråt kan vara kontaminerat med GMś blod och tillhöra någon annan eller så höll P-H uppe med sitt amfetamin-missbruk i 2,5 månad och höll sig till alkohol dagarna innan morden drack han inte.

Inga centralstimulerande medel i blodet hittades på kniven från GM; läser man P-H's inlägg på FB så märker man att P-H diggar amfetamin. Amfetamin går ut ur kroppen inom en veck så om P-H höll uppe en tid innan var blodet rent från amfetamin.
https://www.flashback.org/t289155p4
https://www.flashback.org/p45290427#p45290427
Det är ute tills på onsdag. Tre dagar brukar man säga så det är nog lugnt. Du behöver knappast köra utrensningskur ens. Ta o vila lite istället för efter tjacket kommer ångesten du vet, låter lite som att du grämer dig för intet nu. Han bor troligtvis i Sköndal, Stockholm. https://www.flashback.org/sp43348658

Att erkänna mordet på en 8-åring är magstarkt, extremt magstarkt om det inte är han. Är det han har jag ett litet medlidande och mannen behöver vård, driver han med mig har jag inget medlidande.
Enklast vore att P-H åkte in till polisen och bad om en topsning. Idag är jag så gott som 100% säker på att dubbelmordet var ett vansinnesdåd! Polisen vet inte till 100% vem som attackerades först, det går säkert med en noggrann teknisk rekonstruktion!

Mohammed ropade på hjälp och skrek så det skar 3 gånger, i minst 5-6 sekunder, varför?
Läs Aftonbladet: Grannarna hörde skrik!
Kan en liten pojke skrika på hjälp 3 gånger, efter ca 2-3 knivhugg eller lika många kraftiga knytnävsslag som tar ca 1-1½ sekunder att utföra? Efter första knivhugget i ryggen, bröstet eller magen, eller knytnävsslaget i bröstet orkar pojken inte skrika!
Corren; Polisen behöver din hjälp!

-- ”Anna-Lena Svensson hann säga att hon blev angripen av en ung man helt oprovocerat, säger kriminalinspektör Benniet Henricson.” Om hon såg överfallet på Mohammed och började springa därifrån blev hon då överfallen oprovocerat, svar nej!
Anna-Lena ropade inte på hjälp, varför, hon hann inte? 2 alternativ på händelseförlopp!

-----Invandrarspåret----


Jag tror att det även kan ligga till så här:
1. När A-L viker av vänster in på Åsgatan blir hon knivöverfallen av GM.
2. Mohammed kommer upp bredvid A-L och GM (Mohammed har gått och tittat ner i marken då det småregnade) när han plötsligt tittar upp och ser överfallet.
3. Mohammed vänder sig om och börjar springa hemåt, han skriker på samma gång, 3ggr, ca 5-7 sekunder.
4. GM avbryter överfallet på A-L och springer efter Mohammed, GM är ikapp efter 15 meter.
5. GM tappar kniven när han hinner ikapp Mohammed och greppar tag i Mohammed.
6. GM slår istället in bröstkorgen på Mohammed med sina knytnävar.
7. GM släpper Mohammed för att plocka upp kniven, då vänder sig Mohammed om och börjar kravla hemåt med dom krafter han har kvar.
8. GM plockar upp kniven och återvänder för att börja hugga Mohammed på baksidan av kroppen,  vader, stjärt, rygg, hals.
9. Då GM inte var klar med A-L efter att Mohammed avbröt han återvänder han till A-L och hugger henne ytterligare.
10. GM var SFI-elev hos A-L som han hade kärat ner sig i, tillslut bestämde han sig för att mörda A-L efter att allt spårat ur.
11. GM är flykting från Balkan-kriget.
12. A-L nämnde namnet "Leif" men hon kan ha menat namnet "Reif", googla "Linköping Reif".
13. Kniven stämmer in på Balkan.

2. Anna-Lena kan ha blivit attackerad "oprovocerat" efter Mohammed, om hon befann sig i trappen när Mohammed ropade på hjälp, A-L hörde inte skriken.
Tack vare buskaget och träden såg A-L inte överfallet på Mohammed, så när A-L tar till vänster på Åsgatan är GM klar med Mohammed, GM har rest sig upp och är på väg mot Djurgårdsgatan. A-L har ingen aning om vad som hänt när GM sticker ner A-L några meter in på Åsgatan, hon uppfattar det som oprovocerat. Promenadtiden för A-L till BP och avståndet mellan dom båda brottsoffren kan tyda på det, se bild nedan. För att veta vem som blev attackerad först måste man göra en exakt rekonstruktion av händelsen, jag har inte tillgång till det materialet men det går säkert om man har allt material.

Rekonstruktion
Rekonstruktion dubbelmordet i Linköping 2004
Kniven
Dubbelmordet i Linköping, 2004 kniven.
Mordvapnet, troligtvis från Balkan-kriget.
Polisens bild på mordvapnet, klicka
Kniven kan kommer i från Balkan: Serbien, Kroatien, Bosnien, m.m.
Kan mycket väl vara en flykting därifrån som har kärat ner sig i A-L
och står och väntar på henne bakom buskaget.
A-L var SFI-lärare och kan ha haft GM som elev och en relation som spårat ur.
Skador vid stick/hugg med Butterflykniv.

1. Känner du igen kniven?
2. Vet du hur gammal den kan vara?
3. Vet du var kniven är tillverkad?
Hör av dig till mig eller polisen i så fall, lennartremstam@gmail.com

Kniven är lösningen på gåtan! Butterfly-kniv, (utfälld, 9 tum=229 mm), (blad, 4 tum=102 mm). Lite funderingar runt kniven!
En billig Kinatillverkad butterflykniv hade sett ut så här efter attackerna!

Why not to buy cheap butterfly knives!
Den ser sliten ut, gammal, ingen piratkopia, jag tror inte piratkopieringen var uppfunnen när den här kniven tillverkades. Den ser inte vass ut. Ser ut som originalslipningen, det är bara eggen som är slipad, dom 2-3 millimetrarna längst ut på bladkanten. Resten av bladet är inte slipat, vet ej varför? Kan bladet vara smitt och sedan är skärpan bara slipad, 2-3 millimeter? ”Stainless Steel” är slarvigt gjort på kniven, men kniven kan ändå vara av god kvalité, som ett gammalt Bacho-verktyg. Vilka tillverkare skriver ”Stainless Steel” på kniven ? USA-England-Sverige m.m. Tyskland, Kroatien, Serbien, Arabländer?

En bonde hade slipat om den på sitt sätt, en soldat hade slipat om den på sitt sätt, jag tror inte spetsen hade varit så väl bevarad om det varit en gammal kniv med lite tuffare tag bakom. Om GM var ute för att mörda Mohammed eller någon annan tycker jag bladet borde varit i bättre skick. Vem har använt den mycket men inte slipat den? Ser det ut som en konstnärskniv? Det ingrodda kan vara gammal oljefärg? Han kan ha använt kniven till att smeta ut färgen med på sina tavlor?

Kan det vara en ensam konstnär som åkt till Linköping på premiären av Lars Noréns pjäs? Tagit en promenad på morgonen dagen efter till något ställe nära BP och sen fått spelet med kniven på vägen?
Jag tror en stor del av lösningen ligger i att försöka ta reda på varifrån kniven kommer.
1. Den ser använd ut, slitna nitar, ingrott smuts, b.l.a. på det rostfria-bladet!
2. Några hundra timmar i en verktygslåda, som den legat i och använts till att göra något med, bondgård, jakt-verktyg, fiske?
3. Krig, kan vara en soldatkniv från, Balkan, Andra Världskriget?
4. Om han hade kniven i fickan i sina byxor och använt den som en pryl för att ”flasha” och "kaxat"omkring med bland polarna hade den inte varit så använd, sliten.
Någon hade kommit ihåg den!

Ingen verkar känna igen kniven men ändå är den mycket använd, det kan tyda på att GM använt den på landet, typ bondgård utanför Linköping, där ingen sett den.
Eller att GM kommer ifrån en annan del av Sverige.

Om skadorna på den mördade åttaåringen säger Ali Ammouri:
-Han är mycket svårt misshandlad, med kniv men också med slag mot bröstkorgen, flera revben är knäckta.
Slag, knytnävar?
1. Slag? Kan kniven ha brutit av revbenen eller har GM använt knytnävarna också.
2. Har GM gått till attack med knytnävarna först och sedan tagit upp kniven ur fickan?
3. Har GM tagit upp kniven först, lagt ifrån sig kniven och fortsatt med knytnävarna, tagit upp kniven igen och fortsatt mot Anna-Lena?

Om GM har använt sina knytnävar först kan vi räkna bort planerat mord. GM har börjat bråka med Mohammed, slängt ner han på marken och suttit på han och slagit in bröstkorgen, sen har han tagit upp kniven ur fickan och huggit den i Mohammed. Fortsatt med kniven i handen mot Anna-Lena och stuckit ner henne också då han tror att hon har sett överfallet på Mohammed.
Om GM stått och väntat på lille Mohammed eller promenerat ifatt Mohammed borde GM ha förberett sig med att ta fram kniven och Mohammed borde endast vara attackerad med en kniv.

Själv tycker jag kniven ser lite för klen ut för kraftfulla hugg, träffar man något hårt föremål ser det ut som bladet ska vika ut nitarna. Men det beror på kvalitén på kniven, det behöver inte vara en billig piratkopia utan en äldre kvalitetskniv.

Här är liknande kniv till utseendet fast ett nummer mindre som var till salu i Bosninen: "Stainless steel" stansningen ser ut att stämma, även bladets slipning.
http://www.kupindo.com/Nozevi-i-seciva/13755453_Leptir-noz

Mössan
Polisens bild på GM's mössa, klicka.
Om inte jag är färgblind så ser jag ett brun/rött, cendréfärgat hårstrå och inte ett blont hårstrå på mössan, men men jag har haft fel förut. Känner ni igen mössan? Kan ni lägga till minnes att en kille sprang omkring med en sådan mössa 2004 och på samma gång hade en butterfly-kinv hör av er! Tekniska bevis!

Vilka tekniska bevis finns det för att skapa någon slags GM-profil och händelseförlopp?
1. GM troligtvis vänsterhänt.
1a. Den brutala misshandeln hade räckt för att döda Mohamad Ammouri, enligt obducenter som undersökt kroppen.
1b. Mohammeds bröstkorg inslagen med knytnävar, flera revben är brutna.
1c. Kraftigt övervåld med kniv på Mohammed, svårt stucken över hela kroppen, knivmärken från vaderna och upp till huvudet; huvudet, halsen, bröstet, stjärten, benen. Pojken låg helt utslagen på magen, han var blodig i ansiktet. Den lille pojken var död vid ankomsten till sjukhuset.
2a. Ruggigt väder, det regnade, mörka moln.
2b. Solen gick upp kl 7.42, så det var fortfarande lite mörkt ute.
2c. Gatubelysning var fortfarande på.
2d. Där överfallen skedde var det buskar och träd som gjorde det mer mörkt.
3. Butterfly-kniv, (utfälld, 9 tum=229 mm), (blad, 4 tum=102 mm), sliten, ser slö ut.
3a. Det fanns blod på kniven från; A-L, Mohammed GM, i en fläck fanns det en mix med GM Mohammeds blod.
4. Billig, noppig, mössa, som gick att köpa på en Statoil-mack, mycket möjligt att han haft den på sig hela sommaren som en del har nu för tiden, kan vara stulen.
5. Mössa på sig då det var relativt varmt 6-7 grader?
6. Få hade mössa på sig den dagen.
7. Stället han slänger mössan på, helt synligt, i ett tidningsställ utanför ICA-butiken.
8. Det fanns en papperskorg 5 meter till höger om tidningsstället, lite svårare att upptäcka mössan då butiken öppnade kl 9.00 och tidningar fylldes på.
9. Hårstrå, 25 mm, mellanblond, cendréfärgat, lite krulligt. Om roten inte fanns med på hårstråt finns inget DNA på håret, hårstråt kan vara "kontaminerat" med blod från GM.
9b. Om mössan är stulen kan hårstråt tillhöra någon annan.
10. Bara nikotin i kroppen, snus eller cigg.
11. Inga droger, centralstimulerande medel eller alkohol i kroppen.
12. GM knivstack/högg även Anna-Lena med samma kniv. Han högg/stack henne flera gånger i ryggen och sedan också framifrån när hon sjönk ihop, hon dog på operationsbordet.
13. DNA från tre personer på platsen, GM + 2 st BO.
14. Skadad hand, blöder, troligtvis har han stuckit sina offer och då har han en skada i handflatan, då han haft gropen i handflatan som mothåll. Kan även ha en avskuren sena-ett finger hänger, en nerv är trasig?
15. Mordet ägde rum ca kl 7.46
16. Temperaturen.
17. Anna-Lena hade paraply och en väska med böcker i.
18. Inte många som hade mössa på sig den dagen.

Temperaturen när dubbelmordet i Linköping 2004 skedde.


GM hade mössa året om som en del har nu för tiden, men det borde någon lagt märke till när den försvann.

Händelseförloppet, den stora frågan:
1. Varför är Mohammeds bröstkorg intryckt?
2. Varför är många revben i Mohammeds kropp brutna?
3. Om det varit ett planerat mord hade GM stuckit kniven i Mohammed på en gång.

Alternativt händelseförlopp före och efter mordet.
Tidningsstället utanför ICA, dubbelmordet i Linköping 2004


2 män har suttit i en bil utanför Mohammeds port och väntat, när han kommer ut och börjar gå till skolan följer en man efter, den andra mannen kör ner bilen till ICA-butiken och väntar där. Det räcker med att en man parker utanför ICA-butiken och går upp och väntar på Mohammed Prao-elev jagas för dubbelmordet "Djurgårdsgatan är väldigt trafikerad 08:00 en tisdag. Det är en väg in till centrum som man åker om man kommer från T1, Lambohov etc. Även personal från sjukhuset som slutat sitt nattpass t.ex. kan köra den vägen". En mycket regnig tisdags morgon kl 8.00, 19 oktober 2004. Tunga moln, solen har inte gått upp riktigt, det är lite halvmörkt, mycket trafik utanför ICA-butiken.
1. Hur troligt är det att någon i bostaden mitt i mot ICA-butiken lägger märke till en man som kommer halvjoggande/springande förbi ICA-butiken?
2. Kan det ha stått fler bilar parkerade under natten Mån-Tis. utanför ICA-butiken?
3. Hur troligt är det att någon lägger märke till att det kanske står ytterligare en bil utanför ICA-butiken?
4. Kan det ha stått fler bilar parkerade under natten Mån-Tis. utanför ICA-butiken?
Finns det någon granne mittemot ICA, som har tittat ut genom fönstret vid tiden då GM antas passerat ICA-butiken?

Det som talar för är att:
1. Alla spår slutar utanför ICA-butiken.
2. Om man springer Djurgårdsgatan norrut från mordplatsen finns det en papperskorg 5 meter längre fram vid ICA-butiken, men GM väljer att slänga mössan i den närmsta gömman innan han sätter sig i bilen, där det är mycket lättare att upptäcka mössan än i papperskorgen.
3. Slänger mössan i närmaste papperskorg, tyder på att han inte är så hemma i området.

Motiv.
1. Utpressning, indrivning: nej, han hade åkt fast.
2. Hämnd för mobbad lillebror: GM bor utanför Linköping, hade också åkt fast
3. Konstnär: tveksam, hade nog åkt fast.
4. Knarkar: nej, fanns inget knark i GM!
5. Alkoholist: ja, fanns ingen alkohol i GM, men kunde haft ett uppehåll strax innan, fyll-dilerium.
6. Psyk-droger: ja-kanske, fanns inga centralstimulerande medel i GM. GM var inne i en alkoholperiod som han varvade med drogperioder, inte GMś hårstrå på mössan.

Unikt.
Knivmordet på Mohammed är unikt på det sättet att Mohammed bröstkorg är sönderslagen och att han även är knivhuggen runt halsen, bland annat i/på stjärten, det tyder på att något annorlunda har hänt. Misshandeln hade räckt att döda Mohammed.
GM har slagit flera kraftiga knytnävsslag i Mohammeds bröstkorg, flera revben i Mohammed är brutna och GM har efter det knivhuggit Mohammed i/på stjärten. När dom första vittnena kommer fram till Mohammed ligger Mohammed på magen.
Scenariot med att GM har landat med en knäskål på Mohammeds bröst är inte helt otänkbart. Men Mohammed är även knivhuggen i stjärten också, det betyder att GM har vänt på Mohammed för att hugga honom i stjärten. Att landa på en liten killes bröst med ett knä från en 170 cm kille tar musten ur en, han rör sig inte efter det + efter flera hugg runt halsen, han ligger kvar på ryggen och då är det svårt att knivhugga Mohammed i/på stjärten.

Mer troligt är att Mohammed har åkt på ett par smällar när han stått upp, om du testar själv och är runt 170-180 cm lång så hamnar knytnävsslagen mitt i bröstkorgen på en liten kille som är runt 140 cm. Mohammed har efter det rasat till marken och försökt komma undan, han kravlar sig bort på magen men GM tar upp kniven ur sin ficka och börjar hugga Mohammed, Mohammed har knivhugg från vaderna upp till halsen, bland annat stjärten.

Tack vare att gatan fungerar som mothåll blir tyngden från GM så kraftig så Mohammed rör sig inte efter det, han ligger kvar på rygg, med stjärten mot asfalten. Det blir då ett enkelt byta att snitta upp halsen på Mohammed och en attack mot Mohammeds stjärt är onödig och omständligt.
Men har Mohammed stått upp vid knytnävsslagen finns det inget mothåll och krafterna blir inte lika stumma, han kan fortfarande haft kraft att röra sig när han hamnat på marken och försökt kravlat sig undan med stjärten i vädret.

Troligtvis var det inte tänkt att mörda Mohammed utan ge han en lätt misshandel som skulle stoppa mobbingen av GM's lillebror. Men när sinnet rann över hos GM slutade det i katastrof.
Dom första 4 åren snackades det mycket om det i Linköping. Första dagarna efter mordet stod Linköping stilla och allt var tyst. I tidningen skrevs det oerhört mycket men kniven och mössan visades inte, dom dök upp senare i tidningarna.

Föräldrar var rädda att deras barn skulle gå till skolan själva, ingen var ute sent på kvällarna och man avrådde folk att gå ut ensam. Efter alla år har det lugnat ner sig men visst snackas det ibland fortfarande om dubbelmordet.
Så man tycker utifrån det att det borde vara mycket svårt för GM att hålla sig undan om han nu bodde i Linköping och inte var alltför ensam. Vädret och tidpunkten är intressanta:
1. Mössan måste ha lagts i tidningsstället av någon.
2. Om nu mössan hittades i tidningsstället så kan man väl utgå ifrån att det är GM som slängt den där.
3. Hur länge kan mössan ha legat i tidningsstället innan den upptäcktes, 30-60 minuter. Någon som hämtar en ny tidning, eller att ICA-personalen fyller på nya tidningar kl 9.00?

Om nu Djurgårdsvägen var väldigt trafikerad mellan ca 7:52-8.05, när GM slänger mössan i tidningsstället. Varför är det ingen bilförare som sett en man vid tidpunkten utanför ICA-butiken. Varför är det ingen som sett han klart och tydligt från lägenheterna mittemot?

Berodde det på vädret? Solen hade inte gått upp helt, mörka moln, det regnade.
Folk bry sig inte om att titta åt sidorna i bilen när det regnar, det blir regndroppar på sidofönsterna så man ser inte så tydligt.
Folk sitter inte i ett lägenhetsfönstren ca kl 8.00 och tittar ut när det regnar och är lite halvmörkt ute.

Det går ju att rekonstruera hur pass väl man upptäcker en person i samma förhållanden som i oktober!
Är det någon som vet dom exakta väderleksförhållandena vid tiden;
1. mm regn/timma,
2. vinden, m/s
3. Solen upp kl 7:44.
GM, fel färg på håret, cendréfärgat ska det vara!

Gärningsman dubbelmordet i Linköping

Signalement på GM enligt Polisen. Signalement ska man ta med en nypa salt, går inte att jämföra med tekniska bevis.
Han var tunnklädd trots att det den 19 oktober bara var 7-8 grader varmt och regnigt. Han betedde sig även väldigt udda.– Många har talat om en person som sticker ut den här dagen, som såg väldigt konstig ut. Han såg frusen ut och såg ut att må väldigt dåligt. Några säger att hans ansikte var alldeles förvridet och han höll händerna konstigt. Han hade också bara en beige, rundhalsad tröja på sig den där ruggiga, regniga morgonen, säger Polisen.
Född 1974-1989, 170 centimeter eller längre, mellanblond/cendréfärgad, rökare eller snusare, god fysisk kondition, spänstigt. Sårskada på händerna, ärr. Udda beteende, mobbad?, tillbakadragen, tystlåten begränsat umgänge, impulsiv-temperament, inte kriminellt aktiv, inte tidigare kriminellt belastad. Bosatt i Linköping? - behöver inte vara skriven i Linköping, anknytning till staden. Kan ha varit i ett psykiskt labilt tillstånd, eventuellt inne i en mindre psykos, avtändning från alkohol.
När han kommer tillbaks blir han normal och har glömt vad han gjort. Kniv-fixerad?

Anna-Lena Svensson var språklärare i svenska för invandrare och på väg till jobbet, hon tycktes känna igen GM, hon nämnde ett namn typ ”Leif”, hon säger att GM är runt 20 år. Att hon sa "Leif" är inte säkert men att hon sa oprovocerat är säkert.
Signalement är inte som tekniska bevis, dom kan variera och människor kan ha sett fel.
Det här vet vi om 8 år gamla Mohammad Ammouri.
"Vi vet att Mohammed var väldigt utåtriktad. Han beskrivs som en ”Emil-typ” och han kan mycket väl ha sagt något som fick mannen att gå till angrepp. Han tyckte om att spela fotboll och matematik, säger polisen".
Psykfall. Troligt scenario psykmördare, dubbemordet i Linköping 2004.
Indicier som kan ha påverkat GM: Norén-skyltar väckte obehag
Konstutställning Linköping 2004


År 2009 satt den här skylten uppe ca 30 meter ifrån ICA-butiken, om den satt där den 19/10-2004 vet jag inte. Men om den gjorde det kan det ha varit en utlösande faktor,  "tecken" för GM att göra något. Det kan betyda att GM kom den här vägen och sprang tillbaks den här vägen, förbi ICA-butiken och slängde mössan där.
Tidningsstället, ICA-butiken, dubbelmordet i Linköping 2004.
I tidningsstället hittades mössan.
Promenadväg gärningsman dubbelmorden i Linköping 2004


Mördaren kan ha gått tillbaks samma väg som han kom, och på vägen tillbaks slängt mössan. GM kan även varit skriven någon annanstans och varit bosatt hos någon av sina föräldrar, flickvän, som inte bryr sig, kanske psyksjuka, nedsupna eller bortresta.
Motiv!
1. Den här killen måste ha vaknat ca 6:30-7:00 och bestämt sig för att gå ut och knivmörda någon i regnet, eller varit på väg från någon Måndagsfest, men då skulle han haft alkohol i blodet eller droger?
2. Eller suttit uppe hela natten och haft ångest, tack vare det här, Norén-skyltar väckte obehag
Dagen innan så var det en konstutställning i Linköping, med skyltar kopplat till Lars Norén där det stod skyltar om barn, titta själva.
Det som fick honom att gå till Handikappföreningen var det här:
Det som fick honom att vakna upp var morden, han behöver inte göra om det här utan är tillräckligt i balans för att ligga lågt, det kan vara en engångsgrej, men det kan också hända igen.
3. Tagit bussen in till stan.

Så här skulle det kunna ligga till:
1. GM är på väg västerut på Åsgatan, GM och Mohammed har alltså haft ögonkontakt med varandra, dom går emot varandra och sen smäller det av någon anledning.
2. Enligt Jan Staaf kan man tolka GM som både lätt-utvecklingsstörd och mentalt-störd.
3. När GM möter Mohammed kan "lilla Emil” ha sagt något till GM, retat han för hans utseende och beteende, utan att ha menat något, vem var inte retsam när man var 8 år.
4. Det kan till och med räcka med att att dom har tittat/stirrat på varandra innan dom passerat varandra.
5. GM blir ursinnig och knuffar omkull Mohammed, sätter sig på hans ben och slår in bröstkorgen med sina knytnävar, flera revben går sönder på Mohammed, sen tar han upp kniven och sticker den i Mohammed med ett stort antal stick b.l.a. i bröstet, halsen, stjärten.
6. Vittnet som säger att GM har stått och väntat kan ha fel, dessutom är vittnet anonymt och det gör mig misstänksam.

Mordplats dubbelmordet i LInköping 2004

Han kan även ha studerat på Folkungaskolan.
Det ligger i promenadlinjen från Trädgården och mordplatsen.
Han kan ha slunkit emellan polisens kontroll.
Besöks- och postadress:
Folkungaskolan
Folkungagatan 20
582 35 LINKÖPING

”Följande föreningar ingår i Handikappföreningarnas:
samarbetsorgan i Linköping 2011 ”Intresseföreningen för schizofreni och andra psykotiska tillstånd, IFS

RSMH är det oftast gamlingar som går till, 35-åringar och äldre och som är riktiga pillerknaprare, gå dit och kolla så att du inte tror att jag ljuger. Dom flesta har små pillerboxar, ser ut som små skruvlådor med 31 st. fack, ett fack för varje dag. Varför dom har dessa boxar är för att dom inte ska glömma att ta alla piller som ligger i varje fack. Den viktigaste substansen är nog Benzoider eller Diazepam

Om GM är 18-25 år:
1. Han har inte fått någon diagnos än, men är ”lite” mentalt-handikappad.
2. Han kanske inte har börjat knapra piller (i hårstråt fanns det bara nikotin) som dom på RSHM, han går inte till RSMH.
3. Då går han istället till det här stället som jag tror han gick till .

Ytterligare:
Troligtvis vill GM vara en tuffing med Butterfly-kniv, men han skulle aldrig bråka med jämnårig för då känner han på sig att han skulle åka på stryk. Och det kanske han har gjort, han kan ha åkt på stryk av jämnåriga eller äldre och sedan får han chansen att ta igen det på någon annan och då blir det Mohammed och Anna-Lena som han känner på sig att han vinner över. GM kan vara en mobbad kille, ensam kille som åkt på dingel, därför han tycker om att kaxa, sen helt plötsligt hamnar han i ett instabilt psykiskt läge där Mohammed kommer i vägen.

Dagen innan så var det en konstutställning i Linköping, med skyltar kopplat till Lars Norén där det stod skyltar om barn, titta själva.
”Nu ska vi döda dom allesammans” Hur pass omfattande var den utställningen?
Jag är ingen hjärnskrynklare men;
1. Det kan ha triggat GM, om han var lagd åt det hållet.
2. På morgonen försökte han kontakta Handikappidrottsförening, men kom aldrig så långt.
3. På morgonen var GM på väg till begravningsplatsen.
För oss som är ”normala” tyckte väl inte dom där skyltarna var så farliga, för annars hade vi inte satt upp dom.När morden väl var utförda tyckte vi som GM, dom där skyltarna var inte normala så vi tog ner dom.

PKU-banken!
1. PKU-banken har bara använts i polisutredningar vid ett fåtal tillfällen, det mest uppmärksammade fallet är mordet på utrikesminister Anna Lindh. Men nu ska det alltså bli helt stopp för detta. Jan Staaf är inte den enda som är kritisk. Bertil Salin, kommissarie på Länskriminalen i Stockholm och chef för den så kallade ”cold case”-gruppen, är av samma åsikt.
2. I det uppmärksammade olösta mordet på Catrine da Costa försökte utredarna in i det sista att få tillgång till PKU-registret för att definitivt kunna avföra några av de som misstänkts i fallet men får nej.
3. PKU-banken fungerar om man har namnet på en misstänkt GM.

Lite mer fakta!
1. I september 2011 inledde polisen i Östergötland en ambitiös satsning på att försöka lösa det ouppklarade dubbelmordet på Åsgatan den 19 oktober 2004. Utredare från riksmordkommissionen läste in sig på det gigantiska utredningsmaterialet och gjorde en geografisk analys i ett försök att få fram namn på personer som bodde i närheten av mordplatsen vid tiden för brottet. Omkring 1 000 unga män ringades in och skulle förhöras av en styrka på cirka 20 poliser.
2. Man hade med största sannolikhet klarat upp Linköpingsmordet och ett 20-tal andra gamla mord om man faktiskt haft PKU-blodet DNA-typat, säger Leif GW Persson.
3. Trots en utredning på nästan 40 000 dokument går mördaren fortfarande fri.
4. Amerikanska FBI har hjälpt polisen i Linköping i försöken att lösa dubbelmordet.
5. Fram till idag (19 oktober 2012) har 7 000 personer förhörts i utredning och 2 000 unga män har frivilligt lämnat dna-prov, skriver Östgöta Correspondenten. Polisen berättar för tidningen att mellan 50 och 60 personer förhörs i veckan.
6. Om utredarna får tillgång till PKU-banken – med blodprover från 3,8 miljoner svenskar – skulle dubbelmorden sannolikt klaras upp, bedömer utredningsledaren Jan Staaf. Men inom kort stänger regeringen registret helt för polisen.

Det är lustigt att polisen inte är 100% säker på vem som attackerades först, Mohammed eller Anna.Lena?
1. Det finns blod på kniven från alla 3, GM + brottsoffer, det vet vi.
2. Fanns det blod på Anna-Lena från Mohammed?
3. Fanns det blod på Mohammed från Anna-Lena? Brottsoffren låg på marken med ett avstånd på 15 meters mellanrum och GM fortsatte mot Djurgårdsgatan. Hade man gjort en grundligare teknisk undersökning så hade polisen säkert hittat spår från det ena BO på det andra BO men inte tvärtom, då hade det inte varit någon tvekan om vem som attackerats först.

PKU-registret.
1. Runt 2000 personer i åldern mellan 15-30 år har blivit topsade i Linköping, det vill säga dom har varit misstänkta för dubbelmordet.
2. Polisen har lagt/ ner runt 30 miljoner kronor på att lösa mordet, dom går nu på sparlåga och står fortfarande kvar på ruta 1 och stampar.
3. Det finns något som heter PKU-registret där blodprover finns från alla personer födda i Sverige från 1975.
4. Om inte mördaren finns i PKU-registret, är han inte född i Sverige om han är under 29 år.

1 kommentar:

  1. Inte mycket rätt med facit i hand. Lika låg nivå på dina andra konspirationsteorier?

    SvaraRadera